Archief activiteitenagenda:

The Wieners

Vrijdagavond 5 april 2024 19.30 uur


De meest optredende rock’n’roll-band van Nederland. Muziek uit de fifties en vroege sixties, met o.a. nummers van The Everly Brothers. Met hoorbare liefde voor het origineel brengen ze de nummers
met veel plezier en vakmanschap.


De Troebadoers

Zaterdagavond 16 maart 2024 19.30 uur


Grunneger laidjes, schiere gitaren, staarke verhoalen en drij stemmen dij klinken as n klokje!

Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot spelen al drie jaren met groot succes in de theaters van Stad en ommelaand. Hits als Riekdom en In de Nacht en hun album Veenhoes sessies en Onbekinde wegen zijn, net als de aaierbaal inmiddels cultureel erfgoed.

Djoeke & Wietske

Vrijdagavond 16 februari 2024 19.30 uur


De dames staan op het podium als “levende jukebox” en met hun charmante presentatie weten ze in no-time een groot publiek van jong tot oud aan zich te binden met hun hilarische act, waarbij dus een uitgebreid repertoire “op verzoek” op een gezellige, humoristische en vooral ontwapenende manier aan elkaar wordt gekletst.


Nieuwjaarsbijeenkomst

Zondagmiddag 7 januari 2024 14.30 uur


Met muziek van Chris Kleine en Titi Veen gaan we het nieuwe jaar in. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we er weer een gezellige en ontspannen middag van.


Dick van Altena Quintet

Zaterdagavond 25 november2023 19.30 uur


Het Quintet bestaat naast Dick van Altena uit leden van de vermaarde Tilburgse formatie Savannah. In een semi-akoestische setting krijgt het publiek een muzikale arm om de schouder met liedjes van Van Altena’s bejubelde albums. Natuurlijk komen ook titels voorbij uit het indruk-wekkende country-en streektaaloeuvre van deze allround singer-songwriter.


Oldambt Blues Company

Zondagmiddag 15 oktober 2023 14.30 uur


De Oldambt Blues Company zorgen voor een gezellige blues middag met een gevarieerd blues repertoire met songs van o.a. John Mayal, Peter Green’s Fleedwood Mac, Eric Clapton, Jimmy Vaughan e.v.a.
“We keep The Blues Alive” is de lifespreuk van OBC !


Laurens Schreuder/Alex Staal en Andries Middelbos

Zaterdagavond 16 september 2023 19.30 uur


Zij brengen een keur aan luisterliedjes en verhalen in onze streektaal, zowel van collega’s als van eigen hand.


Buitendag

Zaterdag 20 mei 2023


Over het thema en de mogelijkheden zullen we ons best doen om er een fijne dag van te maken.


Hollywood Horse Shit

Zaterdagavond 18 maart 2023


Hollywood Horse Shit bestaat uit Alex Vissering, John Vissering, Jan de Vrieze en Wim v.d. Glas. Het repertoire bestaat uit muziek uit de zeventiger jaren van de vorige eeuw met af en toe een sprong naar de top 40 muziek uit die tijd. Ieder optreden staat garant voor een prachtige gezellige avond met “handmade music” voor jongere ouderen en oudere jongeren.


Drenthe Plat

45 jaar Drentse humor!
Zaterdagavond 8 april 2023


Met een gloednieuw programma boordevol knotsgekke typetjes en hilarische sketches viert Drenthe Plat dit seizoen haar 45 jarig jubileum. Het publiek een heerlijke avond uit te bezorgen, waar de gulle lach de boventoon voert is de drijfveer voor dit unieke gezelschap. Niet voor niets staat Drenthe van oudsher bekend als broedplaats van de allerbeste streekhumor. Maar er is ook ruimte voor mooie en aanstekelijke liedjes.


Countryband Savannah

Zaterdagavond 4 februari 2023, 19.30 uur


Savannah is niet zomaar een band! Een enthousiaste groep muzikanten die al sinds hun start in 1986 aan de Europese top staat. De zes bandleden voelen elkaar feilloos aan. Dat zie je en dat hoor je als ze weer eens een publiek platspelen met hun aanstekelijke en doorleefde country-music.


Nieuwjaarsbijeenkomst

Zondagmiddag 8 januari 2023 14.30 uur


Met muziek van Rob Scholtens/2xy gaan we het nieuwe jaar in.


The Wieners

vrijdagavond 18 november 2022


De meest optredende rock’n’roll-band van Nederland. Muziek uit de fifties en vroege sixties, met o.a. nummers van The Everly Brothers. Met hoorbare liefde voor het origineel brengen ze de nummers
met veel plezier en vakmanschap.


De Stroatklinkers

Zaterdagavond 15 oktober 2022


De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een “eigen” stijl ontwikkeld. Tijdens live optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en o.a. liedjes van Ede Staal op het repertoire.


Erik Hulsegge en Wiebe Klijnstra
maandagavond 19 september 2022 19.30 uur


Erik is redacteur en presentator bij RTV Noord. Hij schrijft iedere zondag zijn column Hulsegge op Zondag voor de website.

Wiebe is verslaggever en presentator bij RTV Noord. Hij is ook de stem en quizmaster van KLOUK.


Buitendag
Zaterdag 21 mei 2022

buitendag

Over het thema en de mogelijkheden zullen we ons best doen om er een fijne dag van te maken. U hoort het tijdig van ons.


Dick van Altena
Zaterdagavond 23 april 2022

Dick Altena

Dick van Altena is een Nederlandse zanger, gitarist en songwriter. Hij componeert van countrysong tot kinderliedje en was daarnaast tussen 1977 en 2005 betrokken bij countrygroep Major Dundee. Momenteel treedt hij op in de theaters met de band Savannah.Back to the country is de langst lopende country muziekproductie.


Unicorn – Schotse en Ierse folk 
Zondagmiddag 20 maart 2022

Unicorn

Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft. De wortels van de musici uit Noord Holland liggen bij de Ierse en Schotse folk, maar op het veelzijdige repertoire staan ook bluegrass, klezmer en Nederlands- en Engelstalige zeemansliedjes/ shanties. Unicorn maakt al bijna vijfentwintig jaar furore met aanstekelijke live optredens die steevast uitlopen op een sfeervol feestje.

Gezegend met mooie stemmen en bakken muzikaal talent brengen zij de aanwezigen in Ierse sferen met verstilde Ierse ballads, levenslustige folksongs en meeslepende Ierse golden oldies.


Filmavond: HABITAT
Zaterdagavond 19 februari 2022 19.00 uur

Met HABITAT leveren Henk en Janetta inmiddels hun 9e natuurfilm af sinds ze begonnen met het vastleggen van de Drentse natuur in 2004. De weg die ze in die achterliggende jaren hebben afgelegd heeft hen in meerdere provincies een klinkende naam gegeven. Bij elk nieuw project werd de lat hoger gelegd en bleven ze hun publiek verbazen met de manier ze de natuur van hun provincie in beeld wisten te brengen. Toen hun vorige film en eerste bioscoopfilm Wildernis in Drenthe landelijk op het witte doek te zien was, vroeg menigeen zich af hoe het mogelijk was dat slechts twee mensen in staat waren zo’n grote gedetailleerd gefilmd project te maken.