feed Subscribe to feed
pic
1. 07
2012

Archief

Written by: Redactie - Gepost in: -

2019

Toneelvereniging “t Aol Volk”

“Die lieve oom Ferdinand”

Blijspel in drie bedrijven.

Auteur: Harm Dijkstra

In de oude Strubbenhoeve krijgen de zusters en broer Strubbing een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in Amerika woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten terug naar zijn ouderlijk huis: “Back to the roots”. De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen, want de oude dienstmeid Bertha slijt haar laatste dagen hier ook al. De slechtziende oom Ferdinand wil niet accepteren dat er veel zaken veranderd zijn en meent dat voor geld alles te koop is. Oom Ferdinand, bijgestaan door zijn butler Lukas, wordt op hilarische wijze in de watten gelegd en om de tuin geleid, wat vaak tot bizarre situaties leidt. Tegelijkertijd wil juffrouw Datema van burgerzaken en immigratie nog wel even roet in het eten gooien. Maar….waarom wil oom Ferdinand na zestig jaar radiostilte weer terugkeren naar zijn geboortegrond? Hilariteit, verbazing en zeker ook ontroering leiden ons naar de climax van dit heerlijke Drentstalige blijspel met soms een vleugje Engels.

vrijdagavond 15 februari 2019
aanvang 20.00 uur

Zanggroep Flexibel

Een gezellige zondagmiddag met liedjes uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren. Dit alles onder het motto : “Terug in de tijd met muziek, zang en gezelligheid”

zondagmiddag 24 maart 2019
aanvang 15.00 uur

HES (Het Ensemble Sophia)

Een groep vrienden die veelal samen operettes, musicals en opera’s brengen, maar ook lichtere vormen van muziek.

zondagmiddag 28 april 2019
aanvang 15.00 uur

2018

Lezing over de traumaheli

Traumahelikopter Mevrouw P. Medema- de Vlieger geeft een lezing over het (MMT)
Mobiel Medisch Team.

Zij is als verpleegkundige in dit team werkzaam en geeft een kijkje in de keuken over wie ze zijn en wat ze doen. Het MMT is onderdeel van het UMCG. De helikopter en de bemanning zijn 24 uur paraat, 365 dagen lang, hetzij met de helikopter, de Lifeliner of over de weg met eenAudi Q7 zodat de hulpverleners snel ter plaatse kunnen zijn daar waarda t nodig is.

Het zal vooral een interessante en indrukwekkend lezing zijn. maandagavond 24 september 2018
aanvang 20.00 uur

Cabaret twee recht twee averecht

Een avondvullend programma met veel hilariteit voor man en vrouw, jong en oud. Met een knipoog en een kwinkslag wordt het leven van alle dag op de hak genomen, waarbij serieuze actualiteiten niet uit de weg worden gegaan. De grote lijn van het programma ligt vast, maar geen avond is hetzelfde.

vrijdagavond 12 oktober 2018
aanvang 20.00 uur

Buffet Pekelahof

Pekelahof Wegens jaarlijks succes ontbreekt dit jaar ook de buffetavond niet en laten we ons weer verrassen. zaterdagavond 17 november 2018
aanvang 18.00 uur

Een gezellige middag met zanggroep Forever

Forever brengt een gevarieerd repertoire van herkenbare muziek vanaf de jaren 50 tot en met heden.

Elk concert kenmerkt zich door een beschaafd programma vol afwissel- lingen. Een middag om alles even te vergeten.

maandagavond 16 april 2018
aanvang 20.00 uur

2017

Een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst met: Chris Kleine, Paulien Muis, Hink Uil en Frank Heidema.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Zij brengen een fantastisch programma met een uitgebreid repertoire met uiteraard ook Groningse songs. Van zachte luisterliedjes tot stevige hits,
vooral bekende en goed in het gehoor liggende liedjes.

Zondagmiddag 15 januari 2017
Aanvang 16.00 uur

The Outtakes met Classic Rock Covers

Muziek met de kwaliteit die vroeger zo gewoon was!

Klassieke rocksongs op authentieke wijze gespeeld!!!

Van stoere nummers van o.m. the Free, Kinks, Small Faces, Zombies, Beatles, Rolling Stones en Doors tot wat gevoeliger werk van o.a. Moody Blues en Nederpop van b.v. Brainbox, Golden Earing en Rob Hoeke.

De ultieme band voor …….. wie vindt dat het tijd wordt voor een feestelijke
avond met de muziek uit midden 60 tot begin 70 jaren. Deze muzikanten hebben
hun sporen in de loop der jaren zeker verdiend. Onder het motto
”daughters, lock up your mothers” rocken deze heren de pannen van het dak!

Zaterdagavond 18 februari 2017
Aanvang 20.00 uur

zondagmiddagoptreden verzorgd door Edwin Jongedijk

Edwin Jongedijk heeft zich als begenadigd Groningstalig liedjesschrijver laten horen. Zijn eerste single “als ik de kaans zol kriegen” sierde 17 weken lang de Noord 19 van RTV Noord, met als nummer 1 als hoogste notering.

Sinds zijn eerste contact met het Gronings is Jongedijk gecharmeerd van de klank en het gebruik van deze streektaal. Ze nummers tonen over het algemeen een hang naar melancholie. Het alles omvattende thema is “leven”,omdat dat nou eenmaal een bron van inspiratie is.??? U moet er van komen genieten.

Zondagmiddag 19 maart 2017
Aanvang 16.00 uur

Audio-Visuele reisverslag met Will en Thea Kuiper.

Will en Thea Kuiper, een koppel, dat verslaafd is aan het maken van interessante,verre reizen.
Vrienden noemen hun graag “Grey Nomads” omdat ze vaak te voet, per kano of met campertje ergens in de wereld op pad zijn.

Een presentatie die ons door leden van het Nut is aanbevolen. Een aanrader waarbij we u graag welkom heten.

Maandagavond 10 april 2017
Aanvang 20.00 uur

“Water Land Drenthe” door Henk en Janetta .

Met het voltooien van Water Land Drenthe gaat voor Henk en Janetta een lang gekoesterde wens in vervulling: het maken van een film waarin het leven in, rondom en onder het Drentse water centraal staat. Voor het realiseren van deze film trokken ze enkele jaren door de meest ruige watergebieden van Drenthe om hier allerlei dieren voor langere tijd te volgen. Er werd onder meer gefilmd in het Nationaal Park Drentsche Aa en het Reestdal. Maar ook op tal van andere kleine of grotere waterpartijen werden diverse water en onderwaterbewoners in hun dagelijkse doen gefilmd. De film was bij het grote publiek onmiddellijk een groot succes want voor het eerst krijgt men een kijkje onder het Drentse wateroppervlak. De bever, sinds enige jaren terug in Drenthe, werd maandenlang gevolgd en ook de ijsvogel wordt op schitterende wijze in beeld gebracht. Voor de vierde keer op rij genieten we van hun presentatie.

Een prachtige natuurfilm met unieke onderwateropnamen.

maandagavond 2 oktober 2017
aanvang 20.00 uur

2K-2L of te wel “Twij Körten Twij Langen”

De Grunneger toal as cultuurgoud loaten bestoan.

Dat is één van de redenen waarom Eltje Doddema, Harm Tabak en het zangduo K(2), bestaande uit Bart en Evert Kruizinga elkaar hebben gevonden.

Hoewel ze ook individueel actief zijn, was het een kwestie van tijd dat ze als 2Körten, 2Langen verder zouden gaan.

Aan hun optredens is een maatschappelijk thema gekoppeld, namelijk ‘Stichting K6 tegen Kanker’. Een gedeelte van de opbrengst van hun optredens gaat naar deze stichting, wat wij als Nut graag ondersteunen.

zondagmiddag 22 oktober 2017
aanvang 15.00 uur.

Buffetavond. Smakelijk eten en gezelligheid.

Voor de nodige variatie hebben we dit jaar gekozen voor een andere locatie met een uitgebreid buffet bij de plaatselijke horecaondernemer “Pekelahof”.

Rijkelijk gevulde tafels verleiden ons tot
heerlijk smullen.

Alles vergezeld met een muzikale noot.

We gaan voor een onvergetelijk feestje!

zaterdagavond 25 november 2017
aanvang 18.00 uur.

Buitendag

Zoals gebruikelijk willen we graag voor deze datum een educatief, informatief maar vooral een gezellige dag organiseren. Over thema en de mogelijkheden zullen we ons best doen om een fijne dag te programmeren. U hoort het tijdig.

Zaterdag 20 mei 2017

2016

Trio Ballade: zingen en spelen op onze
NieuwjaarsbijeenkomstTity Veen, Chris Kleine en Agnes Woltjes (een bijzonder muzikaal trio met sterke vocalen).

Zij brengen een fantastisch programma met zowel Engels, Portugees als Nederlandstalige
en uiteraard Groningse songs. Van zachte luisterliedjes tot stevige hits, vooral bekende en goed in het gehoor liggende liedjes.

Zondagmiddag 10 januari 2016
Aanvang 16.00 uur

Cabaretavond met
Twee Recht Twee Averecht

Een avondvullend programma met veel hilariteit
voor man en vrouw, jong en oud.

Titel van het programma: ”Wat een Circus”

Met een knipoog en een kwinkslag wordt het leven van alle dag op de hak genomen, waarbij serieuze actualiteiten niet uit de weg worden gegaan. Alles wordt zelf geschreven en gecomponeerd. De aankleding van het podium en licht/geluid wordt door de dames zelf verzorgd. De grote lijn van het programma ligt vast, maar geen avond is dezelfde. Actuele en/of plaatselijke gebeurtenissen worden graag meegenomen.

Vrijdagavond 12 februari 2016
Aanvang 20.00 uur

De Stroatklinkers:
Een gezellige muzikale middag

De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidbandje voor een optreden in
het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord. Bob had een aantal Groningstalige liedjes, het leek hem leuk er aan mee te doen. Het bleef niet bij een eenmalig gebeuren. Na ruim 25 jaar kent iedereen de groep. Bij ons hebben ze al meerdere keren met succes een optreden verzorgd. Met hun uitgebreid repertoire zullen ze ons zeker weer een prachtige muzikale middag bezorgen.

Zondagmiddag 20 maart 2016
Aanvang 16.00 uur

De heer Arnold Pilon met een
presentatie: Buthan, Iran en Pakistan

titel van dit programma:
Waarom Iran?

In de eerste plaats omdat dit land al jarenlang zo negatief in het nieuws is wil spreker heel graag de mooie kanten en de gastvrijheid van Iran laten zien. Er is bovendien veel indrukwekkende “oude beschaving” van de Perzen te vinden. Ook Pakistan komt op deze avond aan bod. En als het gaat om de natuur valt er heel veel te genieten, vooral rond het eeuwen-oude verlaten oase-dorp Kharanagh met zijn citadel en aquaduct.

Deze nieuwe lezing spreekt de Noordelingen zeker aan, aangezien de bijzonder band “Groningen” (Ede Staal, Henk Helmantel) en “Buthan” ter sprake komt.

Maandagavond 18 april 2016
Aanvang 20.00 uur

Buitendag

Zoals gebruikelijk willen we graag voor deze datum een educatief, informatief maar vooral een gezellige dag organiseren. Over thema en de mogelijkheden zullen we
ons best doen om een fijne dag te programmeren. U hoort het tijdig.

Zaterdag 21 mei 2016

Henk Bos en Janetta Veenhoven met de filmpresentatie: De stille kracht van de Drentse natuur

Vanwege het succes van vorig jaar deze keer deel twee over het Drentse landschap, wat
zeker weer een boeiende avond zal worden.

De schitterende natuurfilms van Henk Bos en Janetta Veenhoven worden jaarlijks door
duizenden mensen bezocht. De specifieke manier van natuurbeleving zoals dat door het
tweetal op film wordt vastgelegd geeft de Drentse natuur alle kansen zich van haar mooiste kant te laten zien en wordt door de kijker als een waar avontuur beleefd!

Maandag 28 september 2015. Aanvang 20.00 uur


2015

Henk Bos en Janetta Veenhoven met de filmpresentatie: De Groene Horizon

Vanwege het succes van afgelopen twee seizoenen over de Drentse natuur deze keer de voltooiing van hun drieluik “De groene horizon”. In deze film staat de natuur van Midden Drenthe centraal met o.a. de nachtelijke paddentrek, de vos, das,en niet te vergeten de steenmarter. Nooit eerder werd zoveel tijd uit getrokken om de natuur van dit gebied op film vast te leggen. Opnieuw laten de natuurfilmers hun vakmanschap op unieke wijze zien. Inmiddels zijn de beelden van dit paar ook in Hilversum opgevallen. De schitterende natuurfilm van Henk Bos en Janetta Veenhoven bevelen we van harte bij u aan.

Maandag 26 september 2016. Aanvang 20.00 uur

Columbus Jazz :
Een fantastische Jazzmiddag welke u beslist niet mag missen.

De naam Columbus Jazz zal de vaste liefhebber van Dixieland, als muziek in de oren klinken. Reeds meerdere keren wist deze groep het publiek in het stampvolle kerkje in Oude Schans op de banken te krijgen. De pannen gingen van het dak. Columbus Jazz brengt veel en weinig gehoorde standards uit het Swing-, Jazz- en Dixielandrepertoire. Dit alles toegevoegd met een flinke dosis humor staan ze garant voor een feestelijke middag. Kom genieten van deze zes musici, het zijn allemaal doorgewinterde veteranen.

Zondag 16 oktober 2016.
Aanvang 16.00 uur.

Buffetavond m.m.v. The Music Friends:
Smakelijk eten en muziek, gezelligheid alom

Wegens jaarlijks succes ontbreekt dit jaar ook de buffetavond niet.De welbekende gevulde tafels verleiden ons tot heerlijk smullen, terwijl The Music Friends voor een onvergetelijk feestje garant staan.

Zaterdagavond 26 november 2016
Aanvang 18.00 uur.

Opera della Casa: Een humoristisch/klassiek optreden dat u beslist niet mag missen.

Terwijl Irina Mutsikôva de sterren van de hemel zingt en Dolores van den Broek los gaat op de piano, tobt Tilly over de eindigheid van haar klassieke zangcarrière. Haalt ze de hoge noten nog wel? In de rol van Tilly Talsma presenteert Marlies de Waard een feestelijk programma met opera- en operettearia’s, duetten en recitatieven uit onder andere ‘La Traviata’, ‘Die Fledermaus’, ‘Norma’ en ‘Carmen’.

Beoordeling Jacq ‘d Ancona in Dagblad van het Noorden:
“Hun kracht zit niet alleen in het komische. De drie vrouwen zijn vocaal en muzikaal professioneel geschoold en het repertoire loopt van Puccini via tal van
klassieke omwegen naar de operette sector, zonder de klassieke werken echt geweld aan te doen”.

Zondagmiddag 18 oktober 2015
Aanvang 16.00 uur.

Buffetavond m.m.v. The Music Friends:
Smakelijk eten en muziek, gezelligheid alom

Wegens jaarlijks succes ontbreekt dit jaar ook de buffetavond niet. De welbekende gevulde tafels verleiden ons tot heerlijk smullen, terwijl The Music Friends voor een onvergetelijk feestje garant staan.

Zaterdagavond 21 november 2015
Aanvang 18.00 uur.

2015

Filmpresentatie:
Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentse Aa

De schitterende natuurfilms van Henk Bos en Janetta Veenhoven worden jaarlijks door duizenden mensen bezocht. De specifieke manier van natuurbeleving zoals dat door het tweetal op film wordt vastgelegd geeft de Drentse natuur alle kansen zich van haar mooiste kant te laten zien en wordt door de kijker als een waar avontuur beleefd!

Maandag 29 september 2014. Aanvang 20.00 uur

NNT-voorstelling “Mijn Ede” met Marcel Hensema

Marcel Hensema, geboren in Winschoten groeide op in Sappemeer, waar zijn ouders een cafetaria runden. Hensema gaat in zijn solovoorstelling terug naar zijn tienertijd in de jaren 80 in Hoogezand. Te zien is dat de liederen van Ede Staal verweven zijn met grote momenten uit het leven van veel Groningers. Zijn tweede tourneeperiode eind 2013 werd in zeer korte tijd volgeboekt. Wegens de overweldigende belangstelling komt er een vervolgoptreden in oktober en november 2014. Wij prijzen ons gelukkig dat er ook een voorstelling bij ons plaats vindt.

Zondagmiddag 2 november 2014
Aanvang 15.00 uur.

Een smakelijk buffet, gezelligheid en muziek van de Music Friends.

Wegens jaarlijks succes ontbreekt er dit jaar ook geen buffetavond. De alom bekende gevulde tafels verleiden ons tot heerlijk smullen, terwijl de Music Friends ons een onvergetelijke feestje zullen bezorgen.

Zaterdagavond 22 november 2014
Aanvang 18.00 uur.2015

Nieuwjaarsoptreden met Wia Buze en Klaas Spekken


Foto: Han Rouhof

Twee rasartiesten, wie kent ze niet. Afzonderlijk hebben ze bij ons al eens een middagoptreden verzorgd maar deze keer treden ze samen voor ons op. We zijn ervan overtuigd dat ze ons een fantastische middag zullen bezorgen. Hun repertoire behoeft geen nadere uitleg, u kent het allemaal. We wijken een keer af van een traditionele nieuwjaarsconcert, maar het zal zeker een mooie start zijn in het nieuwe jaar.

Zondagmiddag 11 januari 2015
Aanvang 16.00 uur

Toneelvereniging ’t Aol Volk met de erpeleters

De Aardappeleters Drents blijspel van Harm Dijkstra

In het kleine huis van de Klompmakers, op de grens van zand en veen, valt het niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen. Aoltie Klompmaker is weduwe en heeft de zorg over een volwassen zoon en dito dochter, een inwonend nichtje en oom Oebel, haar zwager, waar ze meer last dan lust van heeft. Als op een zeker moment de laatste cent is uitgegeven, moet er een oplossing gevonden worden. Als de huur niet op tijd wordt betaald, dreigt uitzetting naar een andere locatie. Nicht Henderika komt op het idee om een herberg, annex logement te beginnen. Er lopen immers geregeld reizigers langs hun huis. Maar van een huis een herberg maken, dat valt niet mee, zeker niet voor oom Oebel. En wat voert die Brabantse kunstschilder in z’n schild? Hilarische taferelen spelen zich af, maar zo nu en dan viert de romantiek ook hoogtij!

Zaterdagavond 21 februari 2015
Aanvang 20.00 uur

Een muzikale middag met zangduo Vaart13

Richard & Jan-Luuk vormen sinds 2009 het zangduo VAART13. Ze hebben inmiddels een veelzijdig repertoire samengesteld dat varieert van Nederlands- en Engelstalige luisterliedjes tot eigentijdse feestmuziek. Daarnaast brengen ze verschillende eigen nummers ten gehore. Door het brede repertoire zijn ze vaak aanwezig bij vele luisterconcerten. Een optreden van VAART13 staat garant voor een gezellige middag

Zondagmiddag 22 maart 2015
Aanvang 16.00 uur

Een maandagavond anders dan anders

Vanavond laten we ons verrassen door Tineke Rouw. Tineke verzorgd voor ons deze avond met luisterliedjes in combinatie met een demonstratie cultuurdansen. Dat dit meer is dan alleen maar een buikdanseres, zal ze uitleg geven over die cultuur met mooie uitgedoste dames. In plaats van een lezing lijkt het ons dat u deze educatieve ontmoeting niet wil missen.

Maandagavond 13 april 2015
Aanvang 19.30 uur

Buitendag

Wegens het jaarlijks succes willen we graag voor deze datum een educatief, c.q. gezellige dag organiseren. Over het thema en de mogelijkheden zullen we ons nog beraden.
U hoort het tijdig.

Zaterdag 30 mei 2015

Door het Groninger landschap met Cees Stolk

Cees Stolk, schrijver, oud-journalist en alom bekend van RTV Noord programma “Strunen deur Grunnen”, vertelt verhalen over verschillende Groninger landschappen. De rijke historie van de diverse gebieden en bekende en minder bekende gebeurtenissen worden uitvoerig besproken. Er staat ons een boeiende lezing te wachten.

Maandag 23 september 2013 20.00 uur

‘Las Niñas’ met een knipoog naar André Rieu

Las Niñas is begonnen als een strijkersgroep van leerlingen en oud-leerlingen van violiste Ali Wierth uit Oude Pekela. Het ensemble is omgevormd tot een salonorkest met een breed repertoire, zoals operette, musical, Jiddische muziek, Weense walsen en evergreens. De groep werd uitgebreid met een pianiste, bassist, cellisten en enkele mannelijke violisten, nog wat blazers erbij, zoals fluit, klarinet en hobo, waardoor de klankkleur iets is gewijzigd en er meer mogelijkheden ontstonden. Als vaste vocalisten zingen bij het ensemble de zangeres Hermien Cats en zanger Bert Kraan. Sinds enkele jaren staat Las Niñas onder leiding van dirigent George van der Kam. Het geheel wordt gepresenteerd door Henri Wierth. Het belooft dus een gezellige muzikale middag te worden met muziek van een behoorlijk niveau.

Zondag 27 oktober 2013 16.00 uur

Gezelligheid, herkenbare liedjes met een heerlijk buffet

Organist en entertainer Wim Dekker

Wim Dekker kreeg op 8 jarige leeftijd zijn eerste gitaarles. Op zestiende jarige leeftijd verzorgde hij de eerste bruiloft met zijn elektronische orgel.

Regelmatig treedt Wim op bij recepties, bruiloft en dansparty’s en diners. Met zijn jarenlange ervaring en tijdloze muziek maakt hij vanavond van ons feestje een onvergetelijke gebeurtenis.

Zaterdag 23 november 2013 18.00 uur

Nieuwjaarsconcert met salonorkest ‘Back in Time’

In het vervolg op hun grandioos succes in 2012 laten we ons nogmaals verrassen met een optreden van deze groep enthousiaste muzikanten. Een nostalgische terugblik naar vroegere tijden met hier en daar een modern tintje.

Op veler verzoek een tweede kennismaking met Back in Time.

Zondag 12 januari 2014 15.30 uur

Een muzikaal en humoristische avond met de Full Minties

The Full Minties is een alles-in-één muzikaal theatraal trio. Haar Voornhout, Remko Wind en Miranda Bolhuis. Altijd in het mintgroen en muzikaal stevig verankerd in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, musiceert, presenteert en acteert het trio er lustig op los. Van Ierse folk tot Chuck Berry, van Rob de Nijs tot Neil Young, van de Beatles tot eigen composities in het Engels en Nederlands.

Voor velen een hernieuwde kennismaking na hun fantastisch optreden in 2009, voor de nieuwe leden een voorstelling die u beslist niet moet missen.

Zaterdag 15 februari 2014 20.00 uur

Een gezellige muzikale middag met ‘Muziek Authentiek’

Muziek Authentiek biedt een keur aan herkenbare melodieën: van evergreens en musicalhits tot easy list’ning en volksmuziek. Middelpunt is musicus Sjaak van der Reijden. Met trompet, piano en accordeon openbaren zich allerlei vormen van samenspel, waarbij hij zich spelend op zijn instrument als een kameleon kan aanpassen aan elke stijl en bezetting.

Sjaak wordt geflankeerd door het zangers-entertainerpaar Durk & Annelies. Een origineel programma vol onderhoudende proza en romantische klanken.

Zondag 23 maart 2014 16.00 uur

Een zeer boeiende en avontuurlijke reis

Marga en Pieter Jannenga nemen u mee op reis naar Antarctica via de ShackeltonTour op het expeditieschip MV EXPLORER. Via de meest Zuidelijke stad ter wereld Ushuaia in Argentinie, varen we via de Falkland Eilanden en South Georgia naar Antarctica. Behalve walvissen, pinguins, zeeolifanten en albatrossen, ziet u prachtige ijsbergen en overweldigende landschappen, maar bovenal heeft deze film een bijzonder einde. Gedurende 2 x 45 minuten kunt u genieten van deze boeiende reis.

Maandag 14 april 2014 20.00 uur

2013

Buitendag

Zaterdag 11 mei 2013

Wegens het jaarlijks succes willen we graag voor deze datum een educatief, c.q. gezellige dag organiseren. Over het thema zullen we ons nog graag beraden. U hoort het tijdig.

Brand en brandwonden: VOORKOM HET!

Maandagavond 15 april 2013 20.00 uur

Mevr. G. Bakker, consulent van de Nederlandse Brandwondenstichting geeft voorlichting over: 80% van de brandwonden ontstaan “gewoon” direct in en om het huis. Brandwonden komen niet alleen vaker voor bij senioren, ook de kans op overlijden is vele malen groter dan bij jonge mensen. Met overzichtelijke beelden kijken we waar de risico’s op het oplopen van brandwonden of het ontstaan van brand, bovendien tips over wat je zou kunnen veranderen. Naast vele preventietips, wordt ook de eerste hulp besproken. We zien geen vreselijke beelden van brandwonden of van een brand. Iedereen weet hoe erg dat is! Een nuttige avond waar ieder zijn voordeel mee kan doen.

Big Belly’s Bluesband

Zondagmiddag 24 maart 2013 16.00 uur

De mannen van the Big Belly’s Bluesband (opgericht in 1998) zijn na jaren nog steeds verzot op stevige bluesmuziek. De muziek bestaat uit gevarieerde uptempo en slow blues met soul- en jazzinvloeden. Het bestaande repertoire wordt steeds uitgebreid met nieuwe nummers.

Bremer Kaffeehaus – Orchester

Zondagmiddag 13 januari 2013 15.30 uur

Kaffeehaus-, Salonmuziek en licht klassiek, gebracht met Weense charme en humor. Vijf solisten, één orkest, brengen met veel enthousiasme goede licht klassieke muziek van een hoog niveau. Ook in 2009 heeft het Bremer Kaffeehaus Orchester onze nieuwjaarsbijeenkomst verzorgd. Dit was een doorslaand succes, reden waarom ze opnieuw zijn gecontracteerd.

The Blue Happy Bacon

Zaterdagavond 16 februari 2013 20.00 uur

Een gezellig popkoor dat is opgericht in januari 2001. Plezier in het zingen staat voorop. Ze willen iedere belangstellende zangliefhebber(ster) een gezellige avond bezorgen met veel meerstemmig zangplezier. Iedereen die houdt van vrolijke pop-muziek vanaf de jaren ‘60 is vanavond bij ons op de juiste plek.

2012

De belevenissen van een belastingdeurwaarder

Maandagavond 24 september 2012 20.00 uur

Dhr. Karl May uit Groningen was tot voor kort deurwaarden bij de belastingdienst. Hij vertelt over zijn belevenissen en ervaringen
tijdens de uitoefening van zijn beroep. Verschillende anekdotes zullen de revue passeren. Dit alles brengt hij op zijn eigen wijze en ontvangt zijn gasten muzikaal. We laten ons verrassen.

Gevoelige en adembenemende muziek op accordeon en viool

Zondagmiddag 28 oktober 2012 16.00 uur

Lysette en Wim Lever treden op als DUO WET. Lysette studeerde viool aan de conservatoria van Groningen en Zwolle. Wim Lever behaalde zijn accordeondiploma’s aan het conservatorium in Groningen. Lever en Lever richten zich in hun repertoire vooral op volksmuziek, waarbij een grote diversiteit aanwezig is: van Schots, Keltisch, Balkan, Klezmer tot Italiaans en van zigeunermuziek tot tango. Naast volksmuziek komen er ook klassieke stukken in hun repertoire voor. U zult er van genieten.

Goed in het gehoor liggende liedjes vergezeld met lekker eten

Zaterdagavond 24 november 2012 18.00 uur

Zanggroep “Forever” zingt voor ons in drie blokken een verscheidenheid aan vrolijke liedjes terwijl we gedurende drie pauzes genieten van een heerlijk buffet. Een avond die we niet mogen missen. Het is niet alleen luisteren. Ook een dansje kan worden gemaakt.

Drentse vereniging ’t Oal Volk


Toneel voor iedereen

Zaterdagavond 18 februari 2012 aanvang 20.00 uur

Na een aantal jaren van afwezigheid nu eens weer een ouderwetse toneelavond verzorgd door “t Oal Volk uit Emmen . De toneelgroep wordt gevormd door een aantal leden, waarvan sommigen al meer dan 25 jaar op de planken staan. De “voertaal” van de groep is de zuidoost Drentse streektaal. Aan decor en kleding wordt veel zorg besteed. Titel van het stuk volgt.

Duo Gerard Brunink en Gert Immerzeel


Een heerlijke meezingmiddag

Zondagmiddag 18 maart 2012 aanvang 16.00 uur

Een vervolgoptreden van de voor ons zo bekende Pekelders.. Vorig jaar hebben ze ons een fantastische muzikale middag bezorgd. Reden om hen te vragen voor een hernieuwde kennismaking. Voor ons allen zeer herkenbare liedjes van Benny Nijman, Robert Long en vele anderen waarbij ook repertoire van Ede Staal zeker niet zal ontbreken.

Jan Siebo Uffen met plezierige verhalen en gedichten.


Humor en ernst wisselen elkaar af in zijn gedichten en verhalen.

Maandag 16 april 2012 aanvang 20.00 uur

Jan Siebo Uffen, ( Noordlaren, 1942) schrijft verhalen, gedichten en liedteksten in het Gronings. Nog maar pas bekomen van de drukte rondom Meertmoand, Dialectmoand, wil hij ons ook in april graag met de streektaal verbinden.

Buitendag

(let op, datum is gewijzigd!)


Samen gezellig een hele dag op stap.

Zaterdag 19 mei 2012

Wegens het jaarlijks succes willen we graag voor deze datum een educatief, c.q. gezellige dag organiseren. Over het thema zullen we ons nog graag beraden. Of het lukt, vast en zeker. U hoort het tijdig.

Reageren? »

Reageren?

RSS feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Plaats een reactieZoek op deze site

Recente toevoegingen

Tag cloud