feed Subscribe to feed
pic
24. 07
2019

Activiteitenagenda

Written by: Redactie - Gepost in: -

Henk en Janetta presenteren ons weer een prachtige natuurfilm:
“Wildernis in Drenthe”.

Wildernis in Drenthe
Wildernis in Drenthe laat zien dat wildernisbeleving in Drenthe zeker tot de mogelijkheid behoort. De film illustreert op niet misverstaande manier dat de provincie een schat aan natuurschoon heeft waarin door vele soorten dieren, planten en insecten uitbundig wordt geleefd. Het hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold geven geheimen prijs zoals dat nooit eerder werd gedaan. Henk en Janetta weten de gebieden te benaderen op een manier zoals elk mens van de natuur zou willen genieten. Voor het voltooien van deze film waren Henk en Janetta bijna drie jaar onderweg in de natuur van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Voor de vijfde keer op rij genieten we van hun presentatie.

Maandagavond 23 september 2019

20.00 uur

De Stroatklinkers

De Stroatklinkers
De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een “eigen” stijl ontwikkeld. Tijdens live optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en o.a. liedjes van Ede Staal op het repertoire.

Zaterdagavond 26 oktober 2019

20.00 uur

No…..You Don’t

No.....You Don’tCountrymuziek is de verzamelnaam voor verschillende muziekstijlen van
Amerikaanse muziek, die ontstaan is op het platteland in het zuidelijke deel van
de Verenigde Staten en zijn wortels heeft in de Amerikaanse volksmuziek. Muziek voor ‘the Blue Collar Man’ dus, hardwerkende mensen die na een week hard werken op zaterdag bijeen kwam om te ontspannen en muziek te maken. Hier ligt de oorsprong van de hedendaagse Country & Western.

Op een avond met: No,…You Don’t hoort U songs voorbijkomen van o.a.: Willie Nelson, Darrell McCall, Ray Price, Bob Wills, George Strait en eigen werk geschreven door voorman: Ramblin’ Eddy.

De muziek van ‘No,…You Don’t’ is aanstekelijk en broeierig en neemt U mee naar een wereld, die door de hedendaagse drukte ver achter ons ligt.

Zaterdagavond 30 november 2019

20.00 uur

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie
Met muziek van Chris Kleine gaan we het nieuwe jaar in. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we er een gezellige en ontspannen middag van.

Zondagmiddag 5 januari 2020

15.00 uur

Djoeke en Wietske

Djoeke en WietskeDe dames staan op het podium als “levende jukebox” en met hun charmante presentatie weten ze in no-time een groot publiek van jong tot oud aan zich te binden met hun hilarische act, waarbij dus een uitgebreid repertoire “op verzoek” op een gezellige, humoristische en vooral ontwapenende manier aan elkaar wordt gekletst.

Vrijdagavond 14 februari 2020

20.00 uur

Jazzfanfare

JazzfanfareEen gezellige zondagmiddag met De Jazzfanfare, een bijzonder orkest: de mix van een twaalftal blazers ondersteunt door een vierkoppige ritmesectie en een verrassend repertoire zorgen voor een vrolijk en swingend spektakel.

Alhoewel de naam doet vermoeden dat het hier om een zuiver jazz-orkest gaat, is dit niet het geval. Het repertoire -uitgevoerd door een stel enthousiaste muzikanten- varieert van Rhythm & Blues tot Jazz en van Soul tot Pop. Met andere woorden: vrijwel alles is mogelijk met deze fanfare (voor de goede orde: Jazzfanfare is geen dweilorkest).

Laat u verrassen! De combinatie van 2 muziekstijlen is de moeite waard.

Zondagmiddag 22 maart 2020

15.00 uur

Unicorn

UnicornEen gezellige zondagmiddag met Unicorn.

Schotse en Ierse folk Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft. De wortels van de musici uit Noord-Holland liggen bij de Ierse en Schotse folk, maar op het veelzijdige repertoire staan ook bluegrass, klezmer en Nederlands- en Engelstalige zeemansliedjes/shanties. Unicorn maakt al bijna vijfentwintig jaar furore met aanstekelijke live optredens die steevast uitlopen op een sfeervol feestje.

Gezegend met mooie stemmen en bakken muzikaal talent brengen zij de aanwezigen in Ierse sferen met verstilde Ierse ballads, levenslustige folksongs en meeslepende Ierse golden oldies.

Zondagmiddag 26 april 2020

15.00 uur

Buitendag

BuitendagZoals gebruikelijk willen we graag weer ons seizoen afsluiten met een educatief, informatief, maar vooral een gezellige dag.

Over het thema en de mogelijkheden zullen we ons best doen om er een fijne dag van te maken. U hoort het tijdig van ons.

Zaterdag 16 mei 2020

Reageren? »

Reageren?

RSS feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Plaats een reactieZoek op deze site

Recente toevoegingen

Tag cloud